Salata ruseasca de jambon

Toate zarzavaturile se fierb in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie in cubulete. Castraveciorii se taie tot in cuburi, la fel 7-8 masline s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina
  • 4-5 buc. cartofi
  • 4-5 linguri de mazare boabe
  • 2 castraveciori murati
  • 3 oua
  • 2 dl ulei
  • zeama de la o lamiie mare
  • 10-15 masline fara simburi
  • citeva frunze de salata verde
  • 300 gr. jambon sau sunca
  • mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Toate zarzavaturile se fierb in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie in cubulete. Castraveciorii se taie tot in cuburi, la fel 7-8 masline si albusul fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri crude si unul fiert, uleiul si zeama de lamiie. Se amesteca totul cu jumatate din maioneza, se asaza pe o salatiera tapisata cu frunze de salata verde, se da forma dorita, se imbraca cu maioneza ramasa si se garniseste cu jambonul taiat feliute, cu masline, rondele de morcov, boabe de mazare, felii de cartofi si patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci