Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei grasi
  • rosii sau galbeni
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 20 de rosii cherry
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran si busuioc
  • 1-2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati
  • ulei de masline extravirgin
  • optional
  • file de ansoa
  • optional
  • otet aromat

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si asezonati-i usor cu sare si piper. Intepati rosiile cherry cu un cutit si puneti-le in apa clocotita timp de 30-60 de secunde, pana cand pielita se poate indeparta usor si rapid cu mana. Daca doriti, le puteti tine sub un jet de apa rece inainte de a le decoji. Odata curatate, asezati rosiile intregi in interiorul jumatatilor de ardei. Presarati peste ele verdeturile si usturoiul tocat si apoi asezonati. In aceasta etapa, in loc de sare si piper, puteti pune peste rosii cateva fileuri de ansoa. La final, stropiti cu ulei de masline. Acoperiti vasul cu folie de staniol si puneti-l in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, apoi scoateti folia si mai coaceti inca 30 de minute. Cateva picaturi de otet aromat deasupra fiecarui ardei pot fi o adevarata desfatare — incercati si asa, ca sa vedeti daca va place.
Se servesc in loc de salata, langa mancaruri cu carne.

Alte retete recomandate:

Vinete umplute cu carne

Varza rosie cu mere

Tocanita de legume cu pulpe de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Pizza
Bucataras.RO

Pizza

Iata o reteta de pizza simpla si rapida

Pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!