Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si a
Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si asezonati-i usor cu sare si piper. Intepati rosiile cherry cu un cutit si puneti-le in apa clocotita timp de 30-60 de secunde, pana cand pielita se poate indeparta usor si rapid cu mana. Daca doriti, le puteti tine sub un jet de apa rece inainte de a le decoji. Odata curatate, asezati rosiile intregi in interiorul jumatatilor de ardei. Presarati peste ele verdeturile si usturoiul tocat si apoi asezonati. In aceasta etapa, in loc de sare si piper, puteti pune peste rosii cateva fileuri de ansoa. La final, stropiti cu ulei de masline. Acoperiti vasul cu folie de staniol si puneti-l in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, apoi scoateti folia si mai coaceti inca 30 de minute. Cateva picaturi de otet aromat deasupra fiecarui ardei pot fi o adevarata desfatare — incercati si asa, ca sa vedeti daca va place.
Se servesc in loc de salata, langa mancaruri cu carne.
Alte retete recomandate:
Vinete umplute cu carne
Varza rosie cu mere
Tocanita de legume cu pulpe de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii