Conopida cu nuci

Buchetelele de conopida se tin in apa rece cu putina sare timp de 30 de minute. Se spala bine , se taie bucatele de 1*1 cm. si se pun in vasul de serv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida medie
  • 1 gogosar(ardei) rosu
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 50 gr. nuci prajite si taiate mare
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura otet
  • 1/4 lingurita sare
  • piper alb

Mod de preparare

Buchetelele de conopida se tin in apa rece cu putina sare timp de 30 de minute. Se spala bine , se taie bucatele de 1*1 cm. si se pun in vasul de servit. Se adauga gogosarul taiat cubulete mici.

sosul: Se amesteca maioneza cu zeama de lamaie, otetul ,sarea, piperul. Se toarna peste conopida si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se combine gusturile. La servire se presara nucile si ceapa verde.
Devine festiva daca se presara bucatele de Roquefort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci