Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet,
Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castravetii) se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, cescuta de ulei, 1 1/2 cescuta de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare. Fiecare leguma, separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se asaza legumele in castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.
Se servesc legumele reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii