Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci se prepara simplu. Ingredientele necesare sunt: mazare, orez, porumb.
Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci se pregateste asa: se caleste orezul in ulei incins, se adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute. Taie ceapa de apa, pestisori fini, apoi aseaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Asezonam cu otet balsamic. Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii pentru salata: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece. Se obtin 6 portii.
Alte salate recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii