Salata cu ton

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand aceasta a dat in clocot se pun legumele din amestecul mexican care vor fierbe timp de 5 min, apoi se adauga

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata verde
  • o punga amestec mexican
  • 300 gr broccoli
  • 1 conserva ton in ulei
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura marar
  • patrunjel dupa gust
  • sare foarte foarte putina
  • piper si alte condimete preferate
  • 4 linguri de sos remoulade din comert

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand aceasta a dat in clocot se pun legumele din amestecul mexican care vor fierbe timp de 5 min, apoi se adauga broccoli. Se mai fierb legumele toate inca 2 min, se scurg si se pun sub jet de apa rece nu foate puternic. Se lasa din nou la scurs foarte foarte bine.

Separat de spala salata si se scurge si aceasta. Se rupe cu mana in bucati potrivite si se pun intr-o salatiera. Se adauga legumele scurse, tonul cu tot cu uleiul din conserva. Deasupra se stoarce 1/2 lamaie si cele 4 linguri de sos remoulade. Se amesteca cu grija pentru a nu zdrobi broccoli.

Se pot adauga si felii de masline din comert.


Este o salata ce inlocuieste si o masa. In loc de ton se poate adauga carne fiarta de pui sau alt peste (salau, stiuca sau alt peste slab cu carne alba)

se serveste imediat sau cand ne e foame dar nu mai mult de 1 zi pentru a i se savura aderata aroma. se tine la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori