Salata de andive

Se aleg andive albe. Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult in apa deoarece capata u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g andive
  • 50 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie sau 1
  • 1-2 linguri otet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se aleg andive albe.

Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate.

Andivele se spala repede in apa rece.

Nu se tin mult in apa deoarece capata un gust amar.

Se taie in lung, in patru, pentru a desface toate foile si miezul si se pune totul intr-o salatiera.

Se sareaza, se adauga sosul pregatit separat din ulei, Zeama de lamaie, piper si, dupa gust, putin mustar.

Salata de andive se poate prepara si cu maio-

neza
Se consuma imediat sau cel mult in 2-3 ore de la pregatire.

Pofta buna!

Alte retete recomandate:

Salata de andive

Salata de vara dulce acrisoara,

Salata de varza acra cu macaroane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci