Salata de cartofi cu maioneza

Se fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza si se pun in salatiera. S

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi sapunari
  • sare
  • masline
  • ceapa
  • salata verde; pentru maioneza: 100 gr. ulei
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lamiie (2 linguri otet)
  • 1 lingurita smintina

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza si se pun in salatiera. Se prepara maioneza: se freaca galbenusul crud intii singur, apoi cu ulei turnat picatura cu picatura, amestecind mereu intr-un singur sens (daca s-a taiat maioneza, se toarna 2-3 picaturi de apa rece, se amesteca bine si se continua cu uleiul). Cind maioneza devine tare, se toarna zeama de lamiie tot cu picatura (in loc de lamiie, 2 linguri otet); se adauga smintina. Se amesteca maioneza cu feliile de cartofi. Pentru ca salata sa fie mai picanta, se adauga o ceapa mica rasa pe razatoare. Se garniseste cu masline. Daca nu se pun masline, se trece un ou tare prin sita si se presara deasupra.
Primavara, salata de cartofi se garniseste cu foi de salata verde, asezate de jur imprejur

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori