Salata de cartofi cu sos verde

Spalam cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Scoatemcind coaja crapa usor. Ii curatam calzi, se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se pun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa de apa
  • 1 lingura de mustar
  • 1/2 kg spanac
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 galbenus crud
  • 3 oua fierte tari

Mod de preparare

Spalam cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Scoatemcind coaja crapa usor. Ii curatam calzi, se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se pun in salatiera.

Se pregateste maioneza din galbenusul crud, mustarul si uleiul adaugat picatura cu picatura.

Peste cartofi se pune ceapa tocata, apoi se ames-

teca usor. Maioneza se coloreaza cu zeama de spanac. Spanacul se da prin masina de tocat, se stringe zeama intr-un ibric si se pune la fiert pina cind ramine o lingura, apoi se adauga peste maioneza, se amesteca repede

si se pune maioneza peste cartofi.
Salata se orneaza cu felii de ou fiert tare, se presara deasupra patrunjel verde tocat si se tine salata la rece o

ora inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc