Punem cartofii si morcovul in apa ca sa ii spalam. Apoi se pun la fiert in apa calda cu sare. Cind sint gata, se scot, se curata si se taie felii subt
Punem cartofii si morcovul in apa ca sa ii spalam. Apoi se pun la fiert in apa calda cu sare.
Cind sint gata, se scot, se curata si se taie felii subtiri cit sint calzi. Se stropesc cu ulei. Din doua galbenusuri crude, o lingura de mustar, zeama de la jumatate de lamiie si o cana mare de ulei se face o maioneza groasa,
care se lasa deoparte.
Sfecla, fiarta separat, se curata si se taie ca restul legumelor, se pune in salatiera dupa ce s-a racit.
Se adauga ceapa tocata marunt, o data cu castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri.
Legumele se amesteca bine, se sareaza dupa gust si se adauga peste ele sunca taiata marunt.
Se leaga amestecul cu maioneza, se pune in salatiera, se orneaza totul cu jumatati de masline si se lasa salata la rece doua ore inainte de a fi servita.
Alte retete cu mancaruri delicioase:
Placinta cu mere
Sparanghel
Urzici
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii