Salata de cruditati

prima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min. Dupa ce s-a racit o zdrobim. Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain clocot apoi adaugam fain

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 mar mare
  • 100g nuca
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus
  • 6 lg faina
  • 6-8 lg ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 100g cascaval
  • 2 linguri cu mustar
  • 3 linguri cu smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

prima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min.

Dupa ce s-a racit o zdrobim.

Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain clocot apoi adaugam faina si jumatate sin ulei. Amestecam bine

Punem din nou pe focul mic si adaugam putina apa clocotita. Amestecam energic pana ce compozitia se desprinde de marginea vasului.

Separat freacam galbenusul cu mustarul, zeama de lamaie, ulei, sare si piper.

Incorporam sosul gros de faina, iaurtul sau smantana si amesteca bine.

Dam pe razatoare legumele si marul si le incorporam in maioneza impreuna cu nuca zdrobita.
Se serveste cu crutoane, cascaval ras si salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori