Salata de iarna

Foarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului vostru si asa atat de vitr

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ridiche neagra
  • o telina
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita sare de bucatarie
  • 3 linguri zahar sau miere
  • cate o legatura potrivita de marar si patrunjel verde
  • optional un borcan de 200 g maioneza si 200 g masline negre mari dezosate si desarate

Mod de preparare

Foarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului vostru si asa atat de vitregit prin alimentatia specifica anotimpului rece.

Se spala cu mare atentie, la jet de apa toate legumele si verdeata. Dupa ce se curata de coaja legumele sunt date pe razatoarea mare sau mica dupa preferinte ( daca ai un robot inventivitatea ta poate alege diverse forme si modele pentru maruntire si te incadrezi intr-un timp record pentru preparare). Eu prefer modelul de razatoare mare deoarece se pastreaza mai bine toate vitaminele din legume si salata are un aspect mai imbietor prin petele de culoare ce le ofera. Se taie verdeata, la dimensiuni potrivite marimii alese pentru legumele rase. Se taie prazul in felii rotunde si fine.Se pun toate intr-un bol mare ( capacitate 2-3 l ).

Se adauga apoi, 100 ml ulei masline, 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie, se pune sarea ( hipertensivii pot reduce cantitatea sau pot chiar renunta la sare) si zaharul ( sau miere naturala daca preferati).

Se omogenizeaza cu blandete amestecul obtinut, pana se dizolva zaharul si sarea, asa incat sa nu se zdrobeasca si sa ramana la fel de frumoase toate legumele, pastrandu-si culoarea naturala si forma obtinuta prin radere.

Dupa preferinte puteti adauga maioneza si maslinele dezosate si desarate, fie sub forma de ornament in functie de inspiratia de moment, fie inglobate in compozitie amestecand cu blantele.

Daca le amestecati cu forta, o sa obtineti ceva de culoare nedefinita, putin apetisant si cu un aport de vitamine mult mai scazut.

E foarte placuta, aducand multa buna dispozitie cu parfumul si puritatea ei.

Pofta buna!
Se serveste ca garnitara la toate genurile de friptura, la gratarul de porc, pasare, peste, ficat, dar se asorteaza foarte bine si cu cativa cartofi copti cu unt, doua ochiuri romanesti sau chiar prajite, sau pur si simplu goala pentru cei ce vor mai putine calorii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa