Salata de praz

Prazul se poate face salata crud sau fiert. Daca se fierbe, se pune prazul curatat si taiat in bucati de 5-6 cm cu apa fierbinte la foc si se lasa sa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o legatura de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un praf de piper
  • sare
  • mustar

Mod de preparare

Prazul se poate face salata crud sau fiert.

Daca se fierbe, se pune prazul curatat si taiat in bucati de 5-6 cm cu apa fierbinte la foc si se lasa sa dea citeva clocote. Prazul fierbe repede, de aceea trebuie avut grija sa nu se sfarime.

Separat se face sosul, din ulei, otet, sare si piper, cu sau fara mustar si se toarna peste prazul scurs de apa si racorit.

Cu acelasi sos se prepara si salata de praz crud.
Pofta buna!

Alte retete salate recomandate:

Salata greceasca

Salata de conopida

Salata din oua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori