Salată de primăvară cu hasmaţuchi

Salata de primavara cu hasmatuchi este un meniu hranitor si sanatos pentru care folosim atat legume de iarna cat si cele specifice primaverii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salată de primăvară cu hasmaţuchi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fierti in coaja
  • 4-5 oua fierte taiate felii
  • 4-5 cepe mari taiate pestisori
  • un morcov mare ras pe razatoarea mica
  • cateva ridichi
  • un manunchi mare de hasmatuchi sau patrunjel verde
  • 5-6 castraveti murati
  • o mana de masline
  • sare
  • piper
  • mustar si zeama de lamaie pt maioneza
  • ceapa verde cu foi taiata maruntel rondele
  • ulei pt maioneza
  • un ou crud pentru maioneza

Mod de preparare

Salata de primavara cu hasmatuchi este un meniu hranitor si sanatos pentru care folosim atat legume de iarna cat si cele specifice primaverii.
Se fierb cartofii intregi in coaja.Se curata si dupa ce s-au racit se taie rondele.Ceapa taiata pestisori o oparim in apa clocotita cu sare in care o tinem cufundata cateva minute sa iasa iuteala.Ridichile, ceapa verde, ouale fierte si castravetii murati se taie rondele.
Se face o maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.Hasmatuchiul se taie maruntel si se amesteca in maioneza.Morcovul se rade pe razatoarea mica.Toate aceste legume se amesteca cu maioneaza.Se adauga maslinele,se potriveste de sare, piper si de acru.Cine nu agreeaza hasmatuchiul poate face salata cu patrunjel verde.


Salata de primavara cu hasmatuchi se consuma la temperatura camerii simpla sau alaturi de o bucatica de friptura sau carne la gratar.

Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide