Salata de rosii

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml ap

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 3 lingurite de otet de mere
  • 1 lingurita de glucoza
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • oregano
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml apa la care adauga 3 lingurite de otet de mere, o lingurita cu glucoza si o jumatate de lingurita de sare. Se toarna sosul peste rosii, deasupra se taie marunt o ceapa rosie.

La sfarsit, se presara cu piper macinat sau oregano si cascaval ras.

Inainte de servire, se portioneaza in farfurii intinse mici, se stropeste cu ulei de salata, apoi se imparte sosul in mod egal, in farfurii.

Salata poate fi mai picanta daca in loc de ceapa se da gust cu doi catei de usturoi pisati peste rosii.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Salata de linte cu legume

Salata de pui

Salata de cruditati cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori