Salata de sfecla

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat c

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g sfecla
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita de glucoza
  • sare
  • otet de mere
  • 50 g hrean
  • ulei
  • coriandru
  • seminte de mustar

Mod de preparare

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat cu atata apa cat s-o acopere, se adauga o lingura chimen si se lasa sa fiarba, amestecand de cateva ori pe parcurs. Apa evaporata se completeaza.

Cand este moale, se lasa la racit. Se da gust cu glucoza, sare si otet de mere. Se rade hrean (50g) si se presara peste sfecla, se amesteca si se da la rece pana a doua zi.

Inainte de consum, se portioneaza pe farfurii de salata, se stropeste cu ulei de salata, iar sosul se imparte proportional.

Cei carora le plac aromele puternice pot adauga coriandru sau seminte de mustar.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Salata de orez cu ton legume si capere

Salata cu ton si porumb dulce

Salata greceasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc