Salata de sfecla

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat c

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g sfecla
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita de glucoza
  • sare
  • otet de mere
  • 50 g hrean
  • ulei
  • coriandru
  • seminte de mustar

Mod de preparare

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat cu atata apa cat s-o acopere, se adauga o lingura chimen si se lasa sa fiarba, amestecand de cateva ori pe parcurs. Apa evaporata se completeaza.

Cand este moale, se lasa la racit. Se da gust cu glucoza, sare si otet de mere. Se rade hrean (50g) si se presara peste sfecla, se amesteca si se da la rece pana a doua zi.

Inainte de consum, se portioneaza pe farfurii de salata, se stropeste cu ulei de salata, iar sosul se imparte proportional.

Cei carora le plac aromele puternice pot adauga coriandru sau seminte de mustar.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Salata de orez cu ton legume si capere

Salata cu ton si porumb dulce

Salata greceasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci