Se iau 1-2 bucati de sfecla, se spala, se decojesc si se dau, crude, pe razatoarea de cascaval. La fel procedam cu firul de hrean, apoi il adaugam la
Se iau 1-2 bucati de sfecla, se spala, se decojesc si se dau, crude, pe razatoarea de cascaval. La fel procedam cu firul de hrean, apoi il adaugam la sfecla razuita. Aszonam cu sare, cu putin chimion macinat, 1-2 linguri de zahar tos, 5-6 linguri de otet de 20%. Trebuie sa avem grija cu zaharul pentru ca sfecla se indulceste cu timpul. Lasam sa stea cateva ore (acoperit etans), care gusturile sa se intrepatrunda (dar aroma sa nu se risipeasca).
Este o salata de prima calitate pe langa mancaruri reci, carnuri fierte, crenvursti, carnati prajiti si fierti.
Alte retete salate recomandate
Salata de cruditati
Salata cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii