Se iau 1-2 bucati de sfecla, se spala, se decojesc si se dau, crude, pe razatoarea de cascaval. La fel procedam cu firul de hrean, apoi il adaugam la
Se iau 1-2 bucati de sfecla, se spala, se decojesc si se dau, crude, pe razatoarea de cascaval. La fel procedam cu firul de hrean, apoi il adaugam la sfecla razuita. Aszonam cu sare, cu putin chimion macinat, 1-2 linguri de zahar tos, 5-6 linguri de otet de 20%. Trebuie sa avem grija cu zaharul pentru ca sfecla se indulceste cu timpul. Lasam sa stea cateva ore (acoperit etans), care gusturile sa se intrepatrunda (dar aroma sa nu se risipeasca).
Este o salata de prima calitate pe langa mancaruri reci, carnuri fierte, crenvursti, carnati prajiti si fierti.
Alte retete salate recomandate
Salata de cruditati
Salata cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii