Salata de sfecla rosie cu branza feta

Salata de sfecla rosie cu branza feta este atat o gustare hranitoare si satioasa, cat si o garnitura ideala pentru un gratar de pui sau alta carne slaba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de sfecla rosie cu branza feta

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 sfecle rosii fierte
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • o treime dintr-o lamaie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g branza feta
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca aveti sfecla rosie proaspata, aceasta se curata de frunze, se spala si se curata cu un burete. Apoi se fierbe cu putina sare cam 15-20 de minute cu tot cu coaja, pana cand intra usor furculita in ea. Sfecla se pune la fiert in apa cand aceasta clocoteste. Dupa ce a fiert se lasa la racit. O alta varianta, ar fi sa o coaceti la cuptor timp de 20 de minute, iese mult mai gustoasa.
Daca nu doriti sa mai fierbeti sfecla, in supermarketuri gasiti sfecla rosie deja fiarta pe aburi, care poate fi solutia de compromis.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt.
Sfecla fiarta se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se pune la tocator. Adaugam peste sfecla rasa otetul balsamic, 2-3 linguri de ulei de masline, un praf de sare si unul de piper. Apoi stoarceti zeama de lamaie peste sfecla si mai adaugati jumatate din patrunjelul tocat.
Amestecati usor, avand grija ca sfecla sa nu se sfarame, apoi o asezati pe o farfurie. Presarati restul de patrunjel tocat deasupra, apoi luati branza feta si o rupeti deasupra sfeclei. Daca doriti, o puteti taia cu cutitul.
La final, stropiti totul cu 1-2 linguri ulei de masline.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Salata de sfecla rosie cu branza feta se serveste alaturi de fripturi sau gratare.
Se poate servi si ca atare, deoarece este consistenta si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Cruffins
Bucataras.RO

Cruffins

Ei da,cruffins un desert celebru de-acuma, o combinaţie ispititoare de croissant şi muffins. De fapt ,are textura...

Cruffins
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia