Salata de sfecla rosie cu branza feta

Salata de sfecla rosie cu branza feta este atat o gustare hranitoare si satioasa, cat si o garnitura ideala pentru un gratar de pui sau alta carne slaba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de sfecla rosie cu branza feta

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 sfecle rosii fierte
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • o treime dintr-o lamaie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g branza feta
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca aveti sfecla rosie proaspata, aceasta se curata de frunze, se spala si se curata cu un burete. Apoi se fierbe cu putina sare cam 15-20 de minute cu tot cu coaja, pana cand intra usor furculita in ea. Sfecla se pune la fiert in apa cand aceasta clocoteste. Dupa ce a fiert se lasa la racit. O alta varianta, ar fi sa o coaceti la cuptor timp de 20 de minute, iese mult mai gustoasa.
Daca nu doriti sa mai fierbeti sfecla, in supermarketuri gasiti sfecla rosie deja fiarta pe aburi, care poate fi solutia de compromis.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt.
Sfecla fiarta se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se pune la tocator. Adaugam peste sfecla rasa otetul balsamic, 2-3 linguri de ulei de masline, un praf de sare si unul de piper. Apoi stoarceti zeama de lamaie peste sfecla si mai adaugati jumatate din patrunjelul tocat.
Amestecati usor, avand grija ca sfecla sa nu se sfarame, apoi o asezati pe o farfurie. Presarati restul de patrunjel tocat deasupra, apoi luati branza feta si o rupeti deasupra sfeclei. Daca doriti, o puteti taia cu cutitul.
La final, stropiti totul cu 1-2 linguri ulei de masline.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Salata de sfecla rosie cu branza feta se serveste alaturi de fripturi sau gratare.
Se poate servi si ca atare, deoarece este consistenta si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide