Salata de sparanghel

Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai parte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingurita de mustar
  • sare

Mod de preparare

Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.

Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierbind prea mult.

Cand sint gata, se scurg, se aseaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de fasole verde

Sparanghel alb cu muschi crocant si sos

Sparanghel cu sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci