Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai parte
Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.
Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierbind prea mult.
Cand sint gata, se scurg, se aseaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba de fasole verde
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Sparanghel cu sunca

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii