Salata de vinete

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei vinete coapte (se pot utiliza cele congelate)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita otet
  • sare dupa gust
  • optional o lingura de maioneza si o ceapa potrivita

Mod de preparare

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele sunt coapte bine in prealabil pe plita si nu la cuptor deoarece se innegresc si nu sunt la fel de gustoase. Curatarea de coaja se face cand sunt inca fierbinti. Dupa curatare sunt puse la scurs 15 minute intr-o strecuratoare de plastic.

Apoi, se toaca vinetele bine, bine pe un tocator de lemn si cu un cutit cu lama lata din inox (atentie altfel de metal le oxideaza), pana se obtine o pasta.

Se pune pasta de vinete intr-un bol de 2l se stropeste otetul si se amesteca cu forta folosind o lingura de lemn sau mixerul. In continuare se freaca bine vinetele se pun progresiv cantitati mici din ulei si sare, dupa gust. Se freaca compozitia pana cand primeste consistenta si culoarea potrivita, si anume nu mai cade de pe lingura si s-a deschis la culoare.

Optional se poate adauga ceapa data pe razatoarea fina si o lingura de maioneza. Se mai freaca inca 5 minute compozitia cu lingura de lemn sau se mixeaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii