Salata de vinete

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei vinete coapte (se pot utiliza cele congelate)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita otet
  • sare dupa gust
  • optional o lingura de maioneza si o ceapa potrivita

Mod de preparare

Se curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte inchise la culoare. Vinetele sunt coapte bine in prealabil pe plita si nu la cuptor deoarece se innegresc si nu sunt la fel de gustoase. Curatarea de coaja se face cand sunt inca fierbinti. Dupa curatare sunt puse la scurs 15 minute intr-o strecuratoare de plastic.

Apoi, se toaca vinetele bine, bine pe un tocator de lemn si cu un cutit cu lama lata din inox (atentie altfel de metal le oxideaza), pana se obtine o pasta.

Se pune pasta de vinete intr-un bol de 2l se stropeste otetul si se amesteca cu forta folosind o lingura de lemn sau mixerul. In continuare se freaca bine vinetele se pun progresiv cantitati mici din ulei si sare, dupa gust. Se freaca compozitia pana cand primeste consistenta si culoarea potrivita, si anume nu mai cade de pe lingura si s-a deschis la culoare.

Optional se poate adauga ceapa data pe razatoarea fina si o lingura de maioneza. Se mai freaca inca 5 minute compozitia cu lingura de lemn sau se mixeaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Iahnie de fasole cu ciolan
2
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura DELICIU
4
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
5
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Parteneri
Desert prajitura N 11 Oct
Bucataras.RO

Desert prajitura N 11 Oct

E fara cuvinte doar cu amintiri......

Desert prajitura N 11 Oct
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori