Salata de vinete baba ghanouj

Salata de vinete baba ghanouj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete baba ghanouj

Ingrediente

  • 2-3 vinete
  • 2 linguri de iaurt
  • 2-3 linguri tahini
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • cumin

Mod de preparare

Vinetele sunt legume adesea folosite in mancaruri traditionale din Orientul Mijlociu, italiene si grecesti cu precadere. Bogate in fibre alimentare si vitamine B dar, de asemenea, sunt o sursa buna de minerale esentiale, in special mangan, cupru si potasiu. Fitonutrientii din vinete hranesc creierul, iar antioxidantii protejeaza celulele. Toate fibrele dietetice gasite in vinete ajuta in a mentine nivelurile de zahar din sange, ceea ce explica de ce au fost utlizate in mod traditional pentru a gestiona si de a preveni diabetul zaharat.

In ciuda faptului ca suna putin ciudat, salta baba ganouj este incredibil de usor de facut. Are un gust usor dulce.

Salata baba ghanouj este o alternativa deosebita la salata de vinete, fiind o <a href="http://www.bucatarulpriceput.ro/zacusca-de-vinete-cu-ardei-copti-reteta-traditionala.html" title="zacusca de vinete cu ardei copti">reteta cu vinete</a> la mare cautare in tarile din vest. Cea mai populara si traditionala reteta de baba ghanouj este cea cu tahini care are un gust demential.

Va provoc sa preparati si aceasta varianta de salata de viente orientala baba ghanouj si sunt convinsa ca va fi pe placul vostru.

Pentru inceput punem vinetele intr-o tava, apoi le intepam usor cu un cutit pentru a nu exploda in cuptor. Le dam in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru circa o ora sau pana se inmoaie foarte bine.

Le intoarceti din cand in cand pentru a se intoarce uniform.

De asemenea, se pot coace atat pe flacara de la aragaz sau pe un gratar in curte.

Dupa ce vinetele s-au copt, le scoateti si le lasati sa se raceasca pentru 15 minute pentru a le putea decoji mai usor.

De indata ce terminati de decojit vinetele le puneti intr-o sita, deasupra unui bol si le lasati sa se scurga foarte bine pentru 30 de minute. Daca sunteti in criza de timp le puteti pune sub jet de apa rece si apoi strangeti pulpa in mana pentru a se scurge de apa.

Dupa ce s-au scurs foarte bine se pun intr-un robot de bucatarie pentru a le toca.

Se razuie cateii de usturoi in bol deasupra vinetelor tocate urmati de tahini (o pasta de susan), zeama de lamaie, uleiul de masline si se amesteca bine.

Optional se pot adauga doua linguri de iaurt si putin cumin. In unele retete se pun in altele nu.

La final se adauga sare dupa gust si se amesteca foarte bine.

Inainte de a o servi se lasa la frigider pentru cel putin doua ore. Salata baba ghanouj se serveste doar rece.


Salata de vinete baba ghanouj se serveste doar rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Un pranz rapid si delicios!

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!