Salata ruseasca

Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in bucatele si mazarea boabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • 1 morcov mijlociu
  • o mana de fasole verde
  • o mana de mazare boabe
  • 2 oua rascoapte
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 g ulei
  • 2 linguri de otet sau lamiie
  • sare
  • Pentru servit:
  • 2-3 linguri de maioneza
  • 250 g aspic
  • 12 rosii frumoase

Mod de preparare

Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in bucatele si mazarea boabe.

Separat se face urmatorul sos: se trec prin sita galbenusurile rascoapte, se amesteca cu putin mustar, se adauga sare si ulei putin cite putin, ca la orice maioneza. Se subtiaza cu lamaie sau cu otet.

Cind este gata, se toarna peste zarzavatul taiat. Se amesteca si se lasa la o parte vreun sfert de ora, ca sa se imbibe cu sos. Apoi se gusta si se potriveste dupa gust de sare si de lamiie.
Alte salate retete recomandate:

Gogosi reteta americana

Retete Montignac vinete chinezesti

Spaghetti carbonara reteta originala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci