Salata ruseasca

Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in bucatele si mazarea boabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • 1 morcov mijlociu
  • o mana de fasole verde
  • o mana de mazare boabe
  • 2 oua rascoapte
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 g ulei
  • 2 linguri de otet sau lamiie
  • sare
  • Pentru servit:
  • 2-3 linguri de maioneza
  • 250 g aspic
  • 12 rosii frumoase

Mod de preparare

Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in bucatele si mazarea boabe.

Separat se face urmatorul sos: se trec prin sita galbenusurile rascoapte, se amesteca cu putin mustar, se adauga sare si ulei putin cite putin, ca la orice maioneza. Se subtiaza cu lamaie sau cu otet.

Cind este gata, se toarna peste zarzavatul taiat. Se amesteca si se lasa la o parte vreun sfert de ora, ca sa se imbibe cu sos. Apoi se gusta si se potriveste dupa gust de sare si de lamiie.
Alte salate retete recomandate:

Gogosi reteta americana

Retete Montignac vinete chinezesti

Spaghetti carbonara reteta originala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc