Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa c
Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in mai multe ape reci, dupa care
se taie in lung in 4 sau in 6.
Daca salata este prea tanara si nu are inca miez,
se alege foaie cu foaie, se pune in salatiera si se toarna sosul peste ea in momentul servirii.
Separat, intr-o ceasca, se prepara sosul, din ulei si otet sau zeama de la o lamaie.
La nevoie otetul se poate dilua cu putina apa, iar dupa plac se poate adauga o lingurita de mustar sau zahar sau,
dupa preferinta, se poate adauga la salata si putin mujdei de usturoi.
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de pui
Salata orientala
Salata de telina telina si morcovi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii