Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bi
Se curata 2-4 capatani de salata, se rup frunzele, se taie nervurile groase ( cui ii place salata crocanta o poate pune intr-o punga de polietilena bine inchisa la gura pentru 10 minute la congelator).
Salata frageda se spala sub jet de apa puternic, apoi, luand cate o mana de frunze , se taie de doua degete latime.
Dupa aceea, se amesteca in 80 ml apa 4 linguri de glucoza, 2 lingurite cu sare, 6 linguri (8 ml) otet de mere. Salata se pune in acest sos, se amesteca si se lasa un sfert de ora sa se macereze.
Salata se serveste scotand-o din sos si stropita doar cu putin sos.
Cel mai simplu mod de a proceda ca atare este acela de a o stropi gata preparata cu o lingurita de ulei presat la rece.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Salata orientala
Salata de sfecla rosie cu hrean
Salata de conopida
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii