Tabouleh - salata libaneza

Tabouleh este o reteta de salata libaneza foarte sanatoasa si gustoasa. Salata se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tabouleh - salata libaneza

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel (mai marisoare)
  • 4 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 1/4 legatura menta (optional)
  • Zeama de la 1 1/2 lamaii
  • 1/2 lingurita 7 spices (7 tipuri de piper )
  • 1/2 lingurita sare 2 linguri de burghul/bulgur nr. 1 (cel mai mic
  • e putin mai mare decat grisul)
  • 5-6 linguri ulei de masline .

Mod de preparare

Se spala patrunjelul, se scurge, si se taie foarte marunt. Se taie ceapa solzisori , si rosiile cubulete mici. Menta se spala si taie marunt. Se pune 1/2 lingurita piper 7 spices si 1/2 lingurita sare,uleiul, zeama de la 1 1/2 lamaii si 2-3 linguri bulgur. Amesteci bine si servesti. Si pentru ca burghulul este de fapt grau oparit ,uscat si apoi macinat, absoarbe apa foarte repede, si se innmoaie in 2-3 minute. Cand il pui in tabouleh, el automat o sa absoarba din zeama de lamaie, si sucurile lasate de legume, deci si aroma e mai buna.


Pofta buna! Reteta Tabouleh a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Ciulama de pui cu ciuperci
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu ciuperci

Am incercat aceasta reteta facuta prin Ardeal de la prietena noastra comuna Sidy si mi-a placut foarte mult;este diferita de...

Ciulama de pui cu ciuperci
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia