Tabouleh - salata libaneza

Tabouleh este o reteta de salata libaneza foarte sanatoasa si gustoasa. Salata se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tabouleh - salata libaneza

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel (mai marisoare)
  • 4 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 1/4 legatura menta (optional)
  • Zeama de la 1 1/2 lamaii
  • 1/2 lingurita 7 spices (7 tipuri de piper )
  • 1/2 lingurita sare 2 linguri de burghul/bulgur nr. 1 (cel mai mic
  • e putin mai mare decat grisul)
  • 5-6 linguri ulei de masline .

Mod de preparare

Se spala patrunjelul, se scurge, si se taie foarte marunt. Se taie ceapa solzisori , si rosiile cubulete mici. Menta se spala si taie marunt. Se pune 1/2 lingurita piper 7 spices si 1/2 lingurita sare,uleiul, zeama de la 1 1/2 lamaii si 2-3 linguri bulgur. Amesteci bine si servesti. Si pentru ca burghulul este de fapt grau oparit ,uscat si apoi macinat, absoarbe apa foarte repede, si se innmoaie in 2-3 minute. Cand il pui in tabouleh, el automat o sa absoarba din zeama de lamaie, si sucurile lasate de legume, deci si aroma e mai buna.


Pofta buna! Reteta Tabouleh a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Gogosari umpluti cu conopida
2
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu conopida

Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...

Gogosari umpluti cu conopida
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
3
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Crap la cuptor
4
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...

Crap la cuptor
Sos de sardele
5
Sosuri reci

Sos de sardele

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos de sardele
Parteneri
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Bucataras.RO

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Provocarea GastroArt Pentru că sunt o adeptă a rețetelor și a savorilor de odinioară, nu puteam să nu răspund la...

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii