Vinete gratinate

1. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa sa sfaraie pentru 2 minute. 2. Se adauga rosiile si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete de marime medie
  • 2 bulgari de mozzarella
  • o mana de parmezan ras
  • un manunchi de busuioc
  • un baton de busuioc
  • un baton de scortisoara
  • 2 conserve de rosii tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa sa sfaraie pentru 2 minute.

2. Se adauga rosiile si scortisoara si se lasa pe foc pentru 15 minute.

3. Se adauga busuiocul.

4. Se taie vinetele, in felii de aprox. jumate de centimetru.

5. Se ung pe ambele parti cu ulei iar apoi se frig, pana cand se inmoaie.

6. Se scoate batonul de scortisoara si se pun cateva linguri din sos pe fundul unui vas termorezistent.

7. Se acopera cu un strat de vinete si mozzarella, si se repeta adaugara straturilor terminand cu un stra de sos.

8. Se presara parmezan si se da la cuptor 30-40 minute, pana cand capata o culoare rumena.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori