Melci fierti

Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 duzini de melci
  • 1 pahar otet
  • 1 lingura sare
  • 1 pahar cu vin
  • 1 ceapa
  •  
  • 1morcov
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • 10 boabe piper.

Mod de preparare

Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac, formata din sucurile lor intarite. Se pot manca si in lunile de vara; in acest caz trebuie tinuti insa 15 zile intr-un paner inchis sau intr-o cutie, intr-un loc racoros, ca sa elimine toata murdaria din intestine, deoarece aceasta strica gustul mancarii. Se spala melcii bine in mai multe ape. Daca au capac acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie. Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve. Se scurg si se spala in mai multe ape. Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper. Cand incep sa fiarba, se ia spuma de 2 — 3 ori. Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici trei ore. Se scot din scoica si se servesc calzi, cu lamaie.


Melcii fierti se servesc calzi, cu lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde