Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac.
Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac, formata din sucurile lor intarite. Se pot manca si in lunile de vara; in acest caz trebuie tinuti insa 15 zile intr-un paner inchis sau intr-o cutie, intr-un loc racoros, ca sa elimine toata murdaria din intestine, deoarece aceasta strica gustul mancarii. Se spala melcii bine in mai multe ape. Daca au capac acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie. Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve. Se scurg si se spala in mai multe ape. Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper. Cand incep sa fiarba, se ia spuma de 2 — 3 ori. Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici trei ore. Se scot din scoica si se servesc calzi, cu lamaie.
Melcii fierti se servesc calzi, cu lamaie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii