Salată de căpșuni, creveți și sparanghel

O salata mai controversata, pentru iubitorii de fructe de mare

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Salată de căpșuni, creveți și sparanghel

Ingrediente

  • Căpșuni  200 g
  • Creveți  150 g
  • Sparanghel alb sau verde conservat 250 g
  • Ulei de măsline 7 linguri
  • Oțet din vin 3 linguri
  • Busuioc verde ½ legătură
  • Mentă verde 3 fire
  • Frunză de mangold (spanac verde mai mare) 1 frunză
  • Muștar 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat
  • Zahăr brun 1 linguriță
  • Ceapă verde sau chives
  • Zeamă de lămâie
  • Sare de mare

Mod de preparare

Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.  După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.

În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.

Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu  muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.

Sosul  obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.

Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă  și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Vin de visine
3
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine