Pentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare.
Pentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare. Inainte de a se pune la prajit se adauga albusul batut spuma si arpagicul taiat fin. Cu un sfert de ora inainte de a servi, se iau cate 8 — 10 melci odata, se moaie in aluat, se intorc cu o furculita pentru a se acoperi complet si se introduc in untura incinsa.
Se repeta operatia de 2 — 3 ori pana se prajesc toti melcii. Trebuie sa se procedeze repede, pentru ca primii melci sa nu stea prea mult la o parte, pana sunt ultimii gata.
Melcii prajiti in aluat se servesc fierbinti, cu o garnitura de patrunjel putin prajit in untura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii