Pentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare.
Pentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare. Inainte de a se pune la prajit se adauga albusul batut spuma si arpagicul taiat fin. Cu un sfert de ora inainte de a servi, se iau cate 8 — 10 melci odata, se moaie in aluat, se intorc cu o furculita pentru a se acoperi complet si se introduc in untura incinsa.
Se repeta operatia de 2 — 3 ori pana se prajesc toti melcii. Trebuie sa se procedeze repede, pentru ca primii melci sa nu stea prea mult la o parte, pana sunt ultimii gata.
Melcii prajiti in aluat se servesc fierbinti, cu o garnitura de patrunjel putin prajit in untura.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneNu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...
Tort cu ananas si mascarponeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii