Salata de legume si pui fierte pe abur

Am pus apa in vasul de inox (de la parter), iar deasupra am pus cartofii taiati bucati in vasul 1. In vasul 2,am pus buchete de broccoli, iar morcovii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata de legume si pui fierte pe abur

Ingrediente

  • 650 g cartofi
  • 200 g broccoli
  • 250 g morcovi
  • 450 g piept de pui
  • 150 mazare verde
  • sare
  • piper
  • frunze de telina
  • Sosul
  • 170 ml maioneza
  • 150 ml iaurt
  • 50 g mustar
  • 50 g mustar dulceag cu marar
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am pus apa in vasul de inox (de la parter), iar deasupra am pus cartofii taiati bucati in vasul 1. In vasul 2,am pus buchete de broccoli, iar morcovii feliati, tinind cont ca broccoli fierbe putintel mai rapid. La ultimul etaj, 3, am pus bucatile de piept si mazarea. In toate 3 vasele am pus frunze de telina. Am dat drumul aparatului, iar apa a inceput imediat a clocoti usor.

Dupa 15 minute, am scos broccoli si mazarea intr-un castron. Am presarat ceva sare peste ele. Dupa 25 de minute am scos morcovii si am testat carnea.

Am crestat-o unde era mai groasa si arata fiarta, dar totusi am mai lasat-o, pana a facut 30 de minute, dupa care am scos-o. Dupa inca aproximativ 5 minute, am scos si cartofii. Am lasat totul la racit in vasul de la aparat.



SOSUL:

Am facut maioneza dintr-un galbenus cu cele 50 g mustar si ulei. A iesit in jur de 170 ml maioneza. Adaugam iaurtul, mustarul dulceag cu marar si patrunjelul tocat. Condimentam si amestecam.



Taiem cartofii si carnea in cubulete/bucatele. Buchetele de broccoli le rupem in bucati. Le punem peste sos. Amestecam usor cu o lingura mare sau o paleta.

Lasam salata sa traga o ora, la rece.


Se poate servi in platoruri mari si cu mici cupe de maioneza, pentru cei care doresc in plus. De asemenea in boluri puteti pune pe masa crutoane.

Alte retete de salate gasiti aici:

Salata greceasca,

Salata de conopida,

Salata bulgareasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide