Salata cu oua, carne si legume

Resturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu peria si se pun la fiert aco

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Resturi de friptura de vita sau de pasare
  • 4 buc. cartofi sapunari
  • 2 buc. castraveti murati
  • 2 oua
  • 1 buc. conopida mica
  • 1 salata de laptuci
  • citeva masline
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-2 linguri otet sau zeama de lamiie
  • 2 lingurite mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Resturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu peria si se pun la fiert acoperiti in apa sarata fierbinte. Cind sint gata, se scot, se curata fierbinti inca si se taie in forma de cuburi mici, care se stropesc imediat cu putin ulei pentru a capata un gust mai placut. Castravetii murati se taie bucatele sau felii. Ouale se fierb tare si se taie marunt sau felii. Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cind este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Mustarul se subtiaza cu ulei si otet sau zeama de lamiie, adaugindu-se apoi sare si piper. Intr-un castron se amesteca bucatelele de carne cu cartofii, conopida, ouale, castravetii murati si maslinele, se toarna sosul de mustar, se gusta pentru a se adauga, daca mai este cazul, sare, piper sau zeama de lamiie. Se aranjeaza intr-o salatiera tapetata cu frunze de salata de laptuci. Se garniseste cu felii de oua, masline si salata de laptuci si se serveste dupa 1-2 ore sau chiar a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salata de boeuf
3
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti