Salata din oua cu smintina

Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zeama de lamiie
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smintina groasa
  • o salata de laptuci
  • o legatura ridichi de luna
  • 1 buc. castravete murat
  • sare

Mod de preparare

Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri sarate din timp ca sa capete o culoare frumoasa se freaca fara intrerupere, mereu in aceeasi parte, cu uleiul turnat picatura cu picatura. Se prepara o maioneza la care, dupa terminarea uleiului, se adauga smintina, apoi mustarul si zeama de lamiie, pe rind, putin cite putin. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Ridichile de luna se curata de codite si frunze, se spala, se pun la scurs pe un servet curat, apoi se taie felii subtiri, care nu trebuie sarate deoarece se inmoaie si isi pierd gustul. Castravetele murat se taie felii subtiri sau jumatati de felii daca este mai mare. Se ia o salatiera, se aseaza foile de salata, avind grija ca la margine sa fie frunzele cele mai frumoase si se pune deasupra un strat de maioneza in care se infig sferturile de ou fiert. Se garniseste cu felioare de ridichi de luna si felii subtiri de castravete murat.
Se serveste imediat, deoarece salata de laptuci si ridichile se vestejesc repede, iar maioneza se altereaza usor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide