Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri
Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri sarate din timp ca sa capete o culoare frumoasa se freaca fara intrerupere, mereu in aceeasi parte, cu uleiul turnat picatura cu picatura. Se prepara o maioneza la care, dupa terminarea uleiului, se adauga smintina, apoi mustarul si zeama de lamiie, pe rind, putin cite putin. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Ridichile de luna se curata de codite si frunze, se spala, se pun la scurs pe un servet curat, apoi se taie felii subtiri, care nu trebuie sarate deoarece se inmoaie si isi pierd gustul. Castravetele murat se taie felii subtiri sau jumatati de felii daca este mai mare. Se ia o salatiera, se aseaza foile de salata, avind grija ca la margine sa fie frunzele cele mai frumoase si se pune deasupra un strat de maioneza in care se infig sferturile de ou fiert. Se garniseste cu felioare de ridichi de luna si felii subtiri de castravete murat.
Se serveste imediat, deoarece salata de laptuci si ridichile se vestejesc repede, iar maioneza se altereaza usor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii