Salata din oua cu smintina

Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zeama de lamiie
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smintina groasa
  • o salata de laptuci
  • o legatura ridichi de luna
  • 1 buc. castravete murat
  • sare

Mod de preparare

Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri sarate din timp ca sa capete o culoare frumoasa se freaca fara intrerupere, mereu in aceeasi parte, cu uleiul turnat picatura cu picatura. Se prepara o maioneza la care, dupa terminarea uleiului, se adauga smintina, apoi mustarul si zeama de lamiie, pe rind, putin cite putin. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Ridichile de luna se curata de codite si frunze, se spala, se pun la scurs pe un servet curat, apoi se taie felii subtiri, care nu trebuie sarate deoarece se inmoaie si isi pierd gustul. Castravetele murat se taie felii subtiri sau jumatati de felii daca este mai mare. Se ia o salatiera, se aseaza foile de salata, avind grija ca la margine sa fie frunzele cele mai frumoase si se pune deasupra un strat de maioneza in care se infig sferturile de ou fiert. Se garniseste cu felioare de ridichi de luna si felii subtiri de castravete murat.
Se serveste imediat, deoarece salata de laptuci si ridichile se vestejesc repede, iar maioneza se altereaza usor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia