Salata “Advent”

Salata Advent este o reteta de salata rece cu legume ce se prepara in vestul Europei de Craciun sau Revelion.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Salata “Advent”

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat(reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

1. Cartofii se spala, se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2. Morcovii se spala, se curata de coaja, apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3. Broccoli se spala, se rupe buchete mai mici, apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare. Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.
4. Ceapa se spala, apoi se taie marunt.
5. Ouale se fierb timp de 7 minute, apoi le taiati fasii.
6. Sunca de pui se taie fasii.
7. Castravetii si gogosarul se taie marunt, apoi se lasa la scurs.
8. Intr-un bol amestecati castravetii, gogosarul, sunca si maioneza .Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.

Va asigur ca merita incercata!

Montarea salatei pe platou:

1. Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper, apoi puneti un strat de morcovi.
Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.
2. Asezati stratul de oua, apoi amestecul de maioneza, ceapa verde si broccoli.
3. Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza, le rulati, apoi le asezati in spatiile lasate libere. Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.
4. Decorati cu marar si rodie.

Produsul preferat dupa http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/prosoape/396-prosop-bucatarie-essence-de-roses-40x60.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri