Salata “Advent”

Salata Advent este o reteta de salata rece cu legume ce se prepara in vestul Europei de Craciun sau Revelion.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Salata “Advent”

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat(reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

1. Cartofii se spala, se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2. Morcovii se spala, se curata de coaja, apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3. Broccoli se spala, se rupe buchete mai mici, apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare. Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.
4. Ceapa se spala, apoi se taie marunt.
5. Ouale se fierb timp de 7 minute, apoi le taiati fasii.
6. Sunca de pui se taie fasii.
7. Castravetii si gogosarul se taie marunt, apoi se lasa la scurs.
8. Intr-un bol amestecati castravetii, gogosarul, sunca si maioneza .Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.

Va asigur ca merita incercata!

Montarea salatei pe platou:

1. Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper, apoi puneti un strat de morcovi.
Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.
2. Asezati stratul de oua, apoi amestecul de maioneza, ceapa verde si broccoli.
3. Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza, le rulati, apoi le asezati in spatiile lasate libere. Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.
4. Decorati cu marar si rodie.

Produsul preferat dupa http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/prosoape/396-prosop-bucatarie-essence-de-roses-40x60.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide