Salata de cartofi cu sos de mustar

Se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii si, calzi inca, se amesteca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. cartofi
  • 2 cepe
  • 100 gr. masline
  • 2 oua rascoapte
  • 1/2 pahar smintina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii si, calzi inca, se amesteca cu ceapa taiata solzisori, maslinele, albusul rascopt taiat fisii, otetul in care s-a dizolvat sarea si zaharul. Sosul de mustar se prepara astfel: se farima bine galbenusurile sau se dau prin sita, se amesteca intii cu mustarul, apoi cu uleiul pus picatura cu picatura si, la sfirsit, se subtiaza cu smintina. Se pipereaza si se toarna peste salata.
Se serveste dupa 2-3 ore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci