Salata de Nisa

Se pune un ou deoparte, pentru sos. Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt. Se taie fasolea in doua bucati. Se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mici
  • 100 gr. fasole verde fiarta
  • 5 cartofi fierti
  • 2 ardei grasi
  • 1 cutie de thon
  • 1 cutie fileuri de anchois
  • 100 gr. masline negre mici
  • 3 oua fierte tari
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lingura capere
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune un ou deoparte, pentru sos.

Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt.

Se taie fasolea in doua bucati. Se taie cartofii, ceapa, ardeiul gras în rondele.

Se taie rosiile si ouale in sferturi.

In castron se pune un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si se presara restul de usturoi. Se termina cu fileurile de anchois, tonul taiat bucatele, maslinele si feliile de ou.

Se sareaza, se pipereaza.

Se face un sos din ulei amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou.

Se toarna peste salata si se presara cu busuiocul tocat si cu capere.
Cartofii se pot înlocui cu orez fiert

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci