Orezul se fierbe in apa putin sarata, atentie sa nu se inmoaie prea tare.Se strecoara, se clateste, se scurge si se lasa la racit. Se spala ardeii, se
Orezul se fierbe in apa putin sarata, atentie sa nu se inmoaie prea tare.Se strecoara, se clateste, se scurge si se lasa la racit.
Se spala ardeii, se scot cotoarele, se taie felii subtiri. Salata se desface frunza cu frunza, se spala, se zvanta intr-un servet de bucatarie, apoi se rupe marunt. Se curata ceapa verde, se taie oblic rondele cu frunze cu tot. Patrunjelul verde se spala si, cu exceptia catorva frunze, se toaca marunt. Sunca se taie fasii subtiri, ananasul se scurge si se taie cubulete.
Maioneza se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, sare, piper alb si patrunjel. Salata se imprastie pe fundul salatierei. Toate ingredientele pregatite se amesteca usor cu orezul, apoi se rastoarna in mijlocul salatierei. Se napeaza cu sosul de maioneza. Se serveste ornata cu bucati de lamaie si frunze de patrunjel. Pentru estetica, amestecul se face la masa.
Se poate servi ca aperitiv sau ca cina usoara.
Alte retete recomandate
Salata telina
Salata de cartofi
Salata bulgareasca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii