Orezul se fierbe in apa putin sarata, atentie sa nu se inmoaie prea tare.Se strecoara, se clateste, se scurge si se lasa la racit. Se spala ardeii, se
Orezul se fierbe in apa putin sarata, atentie sa nu se inmoaie prea tare.Se strecoara, se clateste, se scurge si se lasa la racit.
Se spala ardeii, se scot cotoarele, se taie felii subtiri. Salata se desface frunza cu frunza, se spala, se zvanta intr-un servet de bucatarie, apoi se rupe marunt. Se curata ceapa verde, se taie oblic rondele cu frunze cu tot. Patrunjelul verde se spala si, cu exceptia catorva frunze, se toaca marunt. Sunca se taie fasii subtiri, ananasul se scurge si se taie cubulete.
Maioneza se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, sare, piper alb si patrunjel. Salata se imprastie pe fundul salatierei. Toate ingredientele pregatite se amesteca usor cu orezul, apoi se rastoarna in mijlocul salatierei. Se napeaza cu sosul de maioneza. Se serveste ornata cu bucati de lamaie si frunze de patrunjel. Pentru estetica, amestecul se face la masa.
Se poate servi ca aperitiv sau ca cina usoara.
Alte retete recomandate
Salata telina
Salata de cartofi
Salata bulgareasca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii