Salata din rosii caramelizate si branza

Se incalzeste cuptorul bine. Intr-o tigaie metaliza pentru copt se pune uleiul de masline, 3/4 din cantitatea de rosii, zaharul si cimbrul. Rosiile se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 canite de ulei de masline (475 ml)
  • 800 g rosii cherry
  • 1/2 zahar (100 g)
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 1/3 cescuta de vinegreta
  • 250 g branza San Simon taiata cubulete
  • 8 cepe verzi taiate fin
  • hasmatuchi pentru ornat
  • 16 felii de paine-bagheta prajite

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul bine. Intr-o tigaie metaliza pentru copt se pune uleiul de masline, 3/4 din cantitatea de rosii, zaharul si cimbrul. Rosiile se coc pana devin foarte moi, in jur de 2 ore si jumatate. Prin aceasta metoda vei obtine niste rosii delicioase, izate in ulei si zahar. Poti face aceasta "operatiune" si cu 1-2 zile inainte si poti pastra rosiile la rece.

Dupa izare, transfera rosiile intr-un bol mai mare, lasand sa se scurga tot uleiul inainte. Intr-un alt bol mai mic pune putin ulei (100 ml) din tava in care s-au izat rosiile, adauga vinegreta, sare si piper si amesteca bine.

In bolul mare se pune restul de rosii proaspete, cubuletele de branza San Simon si dressing-ul de salata. Se amesteca delicat, se presara pe deasupra ceapa verde si hasmatuchi si se serveste cu paine prajita.

Branza San Simon poate fi inlocuita cu un cascaval afumat de buna calitate si cu o textura mai cremoasa.
Este o salata foarte buna

Salata de pui

Salata orientala

Salata vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Desert tort juma de centenar (reteta 1200)
Bucataras.RO

Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca...

Desert tort juma de centenar (reteta 1200)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!