Azi o sa te invat sa pregatesti o salata pe baza de iaurt si sfecla, ce poate fi consumata atat ca garnitura pentru carne, dar si alaturi de cateva felii de paine crocanta, lipie sau chipsuri. Este vorba de-o salata Iraniana, foarte similara cu binecunoscuta Tsatsiki.
Taie castravetii in 4 si scoate-le miezul (caci acesta retine foarte multa apa).
Toaca marunt castravetii sau da-i pe razatoare si stoarce-i bine de tot. Daca ti se pare dificil poti folosi si o bucata de tifon.
Procedeaza la fel cu sfecla, insa de-aceasta data iti sugerez sa folosesti niste manusi, pentru a evita sa te murdaresti pe maini.
Eu am folosesc un amestec de iaurt de oaie si bivolita, pe care l-am lasat cca 2 ore la scurs intr-o sita foarte fina.
Adauga toate ingredientele intr-un blender si blendeaza pana obtii o pasta omogena, de culoare roz.
Pune-o intr-un castron si las-o la frigider.
Se serveste rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii