Salată de primăvară cu năut și semințe

Am pregătit o salată delicioasă cu năut, legume de primăvară și semințe, perfectă pentru o zi de post.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Salată de primăvară cu năut și semințe

Ingrediente

  • o jumătate de salată creață
  • o legătură ridichi roșii
  • 100 g năut Sano Vita
  • 1050 ml apă
  • 7 roșii cherry
  • Un castravete mic
  • 2 linguri mix 4 semințe Sano Vita
  • O jumătate ardei gras roșu
  • frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • pentru dressing: 3 linguri ulei
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • sare și 50 ml apă
  • câteva felii de lămâie

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să nu trebuiască să mai completez.

A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.

Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut.

Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.

Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.

La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/salata-de-primavara-cu-naut-si-seminte.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide