Tzatziki grecesc

Tzatziki este o salata greceasca, garnitura excelenta pentru fripturi la gratar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tzatziki grecesc

Ingrediente

  • 2 castraveti
  • 500 g iaurt gras (preferabil de capra)
  • 3/4 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata castravetele de coaja, se da pe razatoare, se presara cu sare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se curata usturoiul, se piseaza si se mixeaza cu un praf de sare, uleiul si zeama de lamaie pana se transforma intr-o pasta cremoasa.
Intr-un castron, amesteci pasta de usturoi cu iaurt, se adauga castraveti scursi, mararul tocat si un praf de piper.


Tzatziki se serveste rece, alaturi de fripturi la gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori