Pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore •

Portii
4
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
redusa
Pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

Ingrediente

  • pulpa de berbecut - 1 kg
  • foi de dafin - 6 buc
  • boia dulce - 1 lingurita
  • boia iute - 1 varf de cutit
  • piper negru boabe - ¼ lingurita
  • coriandru boabe ½ lingurita
  • cimbru - ½ lingurita
  • miere ½ lingurita
  • vin rosu demisec - 100 ml
  • apa 50 ml
  • ulei de floarea soarelui - 1 lingurita
  • sare - dupa gust

Mod de preparare


• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore
• fasonati-o si introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pentru 6 ore, pe modul de temperatura High si adaugati apa

Pentru mamaliguta:
• malai – 300 g
• sare – 1/2 lingurita 
• unt – 25 g
• apa – 400 ml

Mod de preparare mamaliga:
• puneti apa la incalzit pe foc
• adaugati sare si un praf de malai inainte de a incepe sa fiarba
• cand apa incepe sa fierba, adaugati malaiul amestecand cu un tel
• cand vedeti ca mamaliga incepe sa se inchege, adaugati untul si dati focul mic
• continuati sa amestecati ca sa nu se lipeasca de baza cratitei

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Australian tea
2
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Sos din gemuri pentru budinci
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Jumari cu ficat
4
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Pizza taraneasca
5
Paste si pizza

Pizza taraneasca

Facem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...

Pizza taraneasca
Parteneri
Desert macarons cu ganache de zmeura
Bucataras.RO

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...

Desert macarons cu ganache de zmeura
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii