Rulada de porc cu prune

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu prune

Ingrediente

  • ceafa de porc – 1
  • 2 kg
  • carne tocata de pui – 350 g
  • sunca de curcan feliat – 100 g
  • prune deshidratate
  • fara samburi – 1012 buc
  • boia de ardei dulce – 1 lingura
  • mix ghimbir si usturoi – 1 lingura
  • bacon calitativ
  • feliat – 1214 felii
  • ceapa granulata – 1 lingurita
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • sare si piper negru – dupa gust

Mod de preparare

• desfaceti ceafa de porc pe lungime, crestati-o pe alocuri, eliminati grasimea in exces si aplicati o folie de platic pe aceasta
• bateti-o cu un ciocan de carne pentru a o intinde cat mai bine
• intr-un castron amestecati boia, ghimbir si usturoi, sare si piper
• asezonati bine ceafa de porc atat la interior, cat si la exterior
• amestecati carnea tocata de pui cu sare, ceapa granulata si cimbru
• faceti un pat de felii de bacon pe un tocator, petrecute, una peste alta, peste care asezati ceafa de porc
• in mijlocul acesteia puneti carnea tocata
• peste carnea tocata aplicati sunca de curcan si peste acestea prunele deshidratate, intregi
• rulati carnea strans, avand grija ca baconul sa fie frumos petrecut la exterior
• legati rulada cu sfoara de gatit (papiota culinara), usor, fara sa strangeti prea tare pentru a nu rupe baconul
• inveliti rulada in folie de copt si apoi in folie de aluminiu
• introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital, setati pe modul de gatire Low pentru cca 7 ore
• odata gatita, puteti servi rulada cu piure de cartofi sau cartofi copti, aromati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide