Tochitura moldoveneasca

• se curata bine pipotele si inimile si se taie in jumatati • se taie carnea de

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
300 minute
Complexitate
redusa
Tochitura moldoveneasca

Ingrediente

  • pipote de pui - 500 g
  • inimi de pui - 500 g
  • carnati - 200 g
  • pulpa de porc - 500 g
  • unt - 25 g
  • ulei - 1 lingurita
  • apa 100 ml
  • usturoi - 1 capatana
  • bulion calitativ sau suc de rosii calitativ (preferabil facut in casa) - 23 linguri bulion sau 200 ml suc de rosii
  • zahar sau miere - dupa gust
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare


• se curata bine pipotele si inimile si se taie in jumatati
• se taie carnea de porc cubulete
• setati slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital pe modul de gatire „High" si adaugati in acesta toate ingredientele, cu exceptia zaharului si a mierii
• caliti carnea de porc, pipotele si inimile cu sare si piper
• usturoiul il taiati intai pe jumatate, pe lungime, ii scoateti inima (acea vena verde), il tocati marunt si il adaugati peste carne
• lasati la gatit pentru cca 6 ore (sau mai mult, in cazul in care carnea este taiata mare), iar cand carnea s-a inmuiat, adaugati zaharul sau mierea dupa gust
• taiatii carnaciorii bucatele
• separat, intr-o tigaie, prajiti carnaciorii
• adaugati-i apoi peste mancare si mai lasati sa fiarba intre 3-5 minute, pentru a prinde gustul
• se serveste cu mamaliguta si ou prajit.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc