Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • putin cimbru
  • 1 jumatate foaie de dafin
  • 2-4 rosii
  • 3-4 linguri de zeama de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita zahar

Mod de preparare

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de foaie de dafin si se lasa sa se rumeneasca usor, la foc mic. Se adauga apoi miezul de la rosiile curatate de seminte si pielite, putina zeama de carne, usturoiul pisat, sarea, piperul, un varf de lingurita de zahar si se lasa la fiert o ora. Se trece totul prin sita si se clocoteste 4-5 minute.


Se serveste cu un cartof fiert zdrobit si carne fiarta. Alte retete: Ciorba radauteana Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori