Bors ardelenesc cu fasole boabe

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 200 g/100 g
  • fasole boabe - 250 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • ardei gras - 100 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • ulei - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert. Dupa 10-15 minute de fierbere apa se schimba cu o alta fierbinte; se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeiul se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, se

adauga morcovi, telina si ceapa inabusita in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute. Se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.

Borsul ardelenesc cu fasole boabe se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese