Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert.
Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert. Dupa 10-15 minute de fierbere apa se schimba cu o alta fierbinte; se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeiul se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, se
adauga morcovi, telina si ceapa inabusita in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute. Se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.
Borsul ardelenesc cu fasole boabe se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii