Bors ardelenesc cu fasole boabe

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 200 g/100 g
  • fasole boabe - 250 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • ardei gras - 100 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • ulei - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert. Dupa 10-15 minute de fierbere apa se schimba cu o alta fierbinte; se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeiul se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, se

adauga morcovi, telina si ceapa inabusita in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute. Se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.

Borsul ardelenesc cu fasole boabe se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci