Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in clocot, se mai fierbe juma

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 kg de piept de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii coapte
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smintina
  • leustean tocat
  • sare
  • 1 ou
  • orez

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in clocot, se mai fierbe jumatate de ora dupa care se curata zarzavatul de supa, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea.

O data cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se face focul mic si se continua fierberea pina cind carnea se poate consuma.

Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna zece minute.

Se fierbe borsul separat, se pune peste carne impreuna cu leusteanul tocat marunt.

Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smintina, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca un sfert de ora.

Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Ciorba de burta

Ciorba de potroace

Ciorba de varza cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc