Bors rusesc cu carne de vita

Pentru borsul rusesc cu carne de vita carnea de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza. Morcovii, telina, sfecla rosie, varza, ardeii grasi si ceapa se curata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 250 g/125 g
  • carne de vita - 400 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • varza dulce - 200 g
  • sfecla rosie - 200 g
  • cartofi - 250 g
  • telina radacina - 50 g
  • ardei gras - 50 g
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 50 ml
  • bors - 750 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul rusesc cu carne de vita carnea de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza. Morcovii, telina, sfecla rosie, varza, ardeii grasi si ceapa se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Sfecla rosie se fierbe in 250 ml bors, pentru a-si mentine culoarea. Borsul se fierbe si se strecoara. Patrunjelul si leusteanul se spala si se taie marunt. Carnea se fierbe in cca 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Morcovii, telina, ceapa, varza si ardeii grasi se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele inabusite, cartofii si cuburile MAGGI. Se adauga rosii, sfecla, bors si se continua fierberea cca 5-7 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga leustean, 1 legatura patrunjel si sare.

Borsul rusesc cu carne de vita se serveste fierbinte, cu restul de patrunjel presarat deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide