Bors rusesc cu spanac

Pentru bors rusesc cu spanac carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Ceapa uscata si verde se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ceapa - 100 g
  • spanac - 500 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa verde - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • cartofi - 250 g
  • sfecla rosie - 100 g
  • rosii proaspete/conserva - 250g/125g
  • marar - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 50 ml
  • bors - 750 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru bors rusesc cu spanac carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Ceapa uscata si verde se curata, se spala, se taie marunt. Morcovii, telina si sfecla se curata si se dau prin razatoare. Spanacul se curata, se spala, se opareste si se taie. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Mararul si patrunjelul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se fierbe in cca 1,500 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate, se adauga legumele (morcovii, telina, ceapa) inabusite in ulei si cuburile MAGGI. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga cartofi, sfecla rosie, ceapa verde, spanac si se mai fierb impreuna 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, bors si jumatate din cantitatea de marar.

Borsul rusesc cu spanac se serveste fierbinte, cu smantana, patrunjel si marar verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide