Ciorbe

Reteta Ciorba ardeleneasca de perisoare

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h:30m 
amalia01 postat de
Postat pe: 01-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita.

Si de fiecare data rezulta retete deosebite.
Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba

ingrediente

4 portii

   500 g carne tocata de porc si vita
   un os de vita
   1 ceapa mare alba
   1 morcov
   1 cartof
   o felie de telina
   4 lg de orez
   o mana de faina
   4 l apa + 500 ml+ 500 ml
   1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati
   3 frunze de patrunjel tocate marunt
   1 frunza de leustean tocata marunt
   sare
   piper
   1 ou

mod de preparare

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.
Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.
Pui apa in oala si cand da in clocot adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.
Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele si oul, framantand si omogenizand totul.
Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.
Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.
Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.
Adaugi in ciorba amestecul de verdeata, stingi focul si acoperi cu un capac.
Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.
Incearca si Ciorba de burta "Complex"
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.