Ciorba cu carne de pui (a la grec)

Pentru ciorba cu carne de pui (a la grec) carnea de pui se spala si se trece prin flacara. Morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 450 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • orez - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie si sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de gaina
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de pui (a la grec) carnea de pui se spala si se trece prin flacara. Morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se taie marunt. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Carnea se fierbe in cca 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina radacina, ceapa, pastarnac, patrunjel radacina, cuburile MAGGI si se fierb 10 minute. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Cand legumele sunt fierte se adauga orez si compozitia alcatuita din galbenusuri si smantana (sau iaurt) si se fierb 5 minute. Se adauga marar verde, sare de lamaie si sare dupa gust.

Ciorba cu carne de pui (a la grec) se serveste fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci